Vin på krogen

Vin har äntligen blivit populärt på krogen igen, men det har varit en lång väg dit och den har kantats av redbull drinkar, billig öl och sötsliskiga cidersorter. Det satsas på mer kvalité och kunden efterfrågar dels betydligt mer exotiska drycker. Det är champagner, viner, komplicerade drinkar och importerad ölet på fat. Medan kunden blir allt mer kräsen så blir krogarna även mer inriktade på att nischa sitt ställe. Lyx, italienskt, amerikanskt, deli och bistro är bara några av de matställena som blossar upp och erbjuder något exklusivt från sitt ”skafferi”.

I och med att nattklubbsbesökarna bli allt mer kräsna för vad som är en bra krog att gå till så blir också maten, drycken och musiken betydligt mer fokuserad på. Det hyrs in stora dj:s från dj-agenturer och med dessa kommer nya exotiska drinkar tätt i följd. Det är heller ingen idé att kalla vinet för ”husets vin” och inte presentera vart detta kommer ifrån. Vi läser nämligen på när det gäller artiklar om vin. Det frågas också en hel del om vad som serveras och det är nu vanligare att man söker upp vinet i efterhand. Vanligaste att man dricker på nattkrogen är dock drinkar och då är det just dessa som är populära:

  • Appletini, en äppelmartini som är en spinn off på dry martini och blev populär efter tv-serien ”Scrubs”. Blandas med vodka, Sourz Sour Apple och pressad citron.
  • Screwdriver, en klassisk och robust drink som kan blandas på lite olika sätt men huvudingrediens är vodka och apelsinjuice.
  • Bloody Mary har blivit allt mer populär och kallas ofta för den bästa återställaren. Ingredienserna i denna drink gör den minst sagt unik och tomatjuice, vodka, citron, tabasco, worcestersås, salt och peppar för denna drink, dekoreras med en selleristjälk.
Scroll to top