Utvecklas som DJ

Att ordna ett eget kreativt centrum, antingen för sina egna behov eller tillsammans med vänner, kan innebära allt från att ordna en egen musikstudio till en egen dansstudio eller träningslokal. När man sysslor med något kreativt, som att vara DJ eller musiker, är det viktigt att öva mycket för att bli bättre och kunna ge publiken det som de vill ha och efterfrågar. Konkurrensen är hård, för att lyckas måste man som DJ hålla måttet och gärna vara lite bättre än alla andra. Men hur ska man kunna öva när grannarna störs och ständigt klagar? Det är många som har fått uppleva störande grannar, som när det inte är fester under nätterna mitt i veckan stör genom att spela egen musik eller andras på en alltför stark ljudnivå.

Att hitta en egen lokal är i grunden svårt, många gånger är det möjliga lokalerna upptagna. Det är också vanligt att de är dyra att hyra när det väl är tillgängliga, att det är långa köer för att hyra eller så tillåter inte hyresvärden några aktiviteter som kan störa övriga hyresgäster eller boende i huset. Att väl lyckas få tag på en replokal är samtidigt något som kan ge föreningen eller ens eget utövande ett riktigt uppsving, eftersom att man äntligen får chansen att öva på riktigt.

Hitta ljuddämpande lösningar

En annan lösning på problemet, när man har en lokal som inte är optimal men verkligen behöver träna, är att anpassa lokalen så gott det går. En metod till att kunna göra detta är att hitta hjälpmedel som dämpar ljudet. Det kan handla om isolerande ljudväggar, skumgummi som man sätter upp i taket för att ljudet ska absorberas istället för att studsa eller tyger och liknande material som också hjälper till att fånga upp ljudvågorna.  Att göra om lokalen på detta sätt, samtidigt som man försöker att inte träna på för konstiga tider, kan vara nyckeln till att få träna utan att bli störd eller störa andra.

Scroll to top