Tre stänger ute Apple music

När det kommer till den streamade musiken är de en hård konkurrens om både artister, avtal och lyssnare. När Tre gick ut med att Apple music blir utanför i deras streamingerbjudande så blev det en helt klar fördel för Spotify.

1028933-printMusik är viktigt för de första av oss och vi lyssnar allt mer på musik då vi kan få tillgång till den på ett så mycket enklare sätt nu än tidigare: nu går det att från många olika bolag streama musik och som vi kan lyssna på direkt i vår telefon – som vi självklart alltid har med oss. Om just vårt musiklyssnande har vi i tidigare text skrivit mer om här.

Fördel Spotify

Vi kan läsa att när teleoperatören Tre kommit ut med sitt nya erbjudande så är det en klar fördel för Spotify då man valt att lämna Apple music utanför erbjudandet. Vad Tre gjort är att de valt att slopa surfkostnaderna för den streamade musiken – i alla fall om man väljer att lyssna på Spotify, Deezer eller Tidal. Detta är ett otroligt bra erbjudande då väldigt många lyssnar på streamad musik när de befinner sig utanför sin trådlösa wi-fi. Att man valt att lämna Apple music och Soundcloud utanför kommer klart att märkas. Dock menad företaget att de kommer att inom en framtid att addera fler tjänster, men att de måste börja någonstans.

35 % lyssnar från mobilen

Stiftelsen .SE har tagit fram statistik på att det är över 35 % av alla svenskar som dagligen lyssnar på musik från sina mobiler, detta främst via olika streamingtjänster. Vad Tre gjort anses ganska kontroversiellt, då man brukar jobba för en nätneutralitet. Dock ska framföras att Tre har sedan tidigare ett samarbete med Deezer, så kanske kan det bli att Deezer från några fördelar?

Scroll to top