Så städar du på nattklubben

Som nattklubbsägare har du en hel del att tänka på kring själva verksamheten och många regelverk att följa när det gäller att servera både alkoholhaltiga drycker, mat och tilltugg. Då många människor vistas samtidigt i en nattklubbsmiljö måste du också tänka på hygienen.

Det är inte ovanligt att se människor med drinkar i händerna på dansgolvet, eller långa köer till toaletterna medan musiken dunkar i bakgrunden. Människor svettas, dansar, umgås och utsätter varandra för en hel del bakterier och smittorisker. Kräkningsolyckor är heller inte ovanligt. Som nattklubbsägare är det därför smart att skaffa desinfektionsmedel på https://www.kontorsgiganten.se/desinfektion-desinfektionsmedel-c-5210000_5217100_5217120.html där det finns ett stort utbud av diverse rengöringsprodukter för både företag och privatpersoner.

Hygien på nattklubb

Med tanke på att många människor vistas nära varandra på en nattklubb finns det ytor som sprider smittor mer än andra. Toaletterna är bland annat en bakteriehärd där desinfektionsmedel och noggrann städning är nödvändig. Bardiskar och bord där gäster rör mat och dryck är andra ytor som behöver hållas rena och snygga för att motverka bakteriespridning främst av coronavirus, men även olika typer av influensavirus.

Det är heller ingen nyhet att bakterier älskar toaletter och offentliga toaletter är inget undantag. Här frodas otrevligheter som Ehec, magsjuke bakterier och mycket annat. För att förebygga smittspridning kan du som nattklubbsägare se till att det finns:

  • tvål på toaletterna
  • desinfektionsmedel till händerna
  • handdukstorkar

Städning och hygien på platser där väldigt många människor vistas samtidigt är extra viktigt. På just nattklubbar är det inte ovanligt att människor slappnar av, har roligt, dansar, svettas, dricker alkohol och glömmer bort att tänka på hygien själva. Därför är det extra viktigt att du som nattklubbsägare satsar på regelbunden företagsstädning men samtidigt själv gör allt för att förebygga smittspridning med användandet av produkter som till exempel desinfektionsmedel från Kontorsgiganten där du även hittar tvålpumpar och hand desinfektionsmedel till nattklubbens toaletter. Här finns olika typer av desinfektionsmedel för behandling av ytor som bardiskar och bord, men även till dansgolv, diverse olyckor och toaletter. Det blir dessutom billigare om du köper in större dunkar som kan hällas över i sprayflaskor och användas där behoven är som störst.

Scroll to top