Musik som slår bäst

Viss musik ”slår” bättre en annan, det handlar då självklart om basgången som är så viktig i dansmusiken. Det handlar mycket om house, techno och den musiken som har ett snabbare tempo och hårdare ljud. Rapmusik är även det musik som ofta blir bättre med bra bas. Basen lockar oss till att känna rytmen mer närgånget och att börja dansa, det som då händer är att man njuter mer av musiken och får en känsla. Hur får man då musiken att låta lite bättre om med tyngre bas, jo dessa punkter hjälper er på vägen:

  • En ny subwoofer sätter fart på musiken, en subwoofer fungerar som en renare av ljudet, ljudkvaliteten blir bättre och basen slår på ett helt annat sätt än utan en subwoofer.
  • Kablar är viktiga trots att det är en nördvarning på ämnet, det är dock inte tjockleken som egentligen avgör det hela utan de komponenterna som finns på insidan. Guld kan leda ljudet bättre men är inte nödvändigtvis det som avgör ljudet helt. Det handlar främst om så kallade ”high end”-kablar som ger bäst kontakt med spelarna.
  • Inget ljud utan högtalare, här krävs det en del eftertanke dock. Vad passar bäst till ditt rum, ditt system och din musik? Allt från materialet som högtalarna är byggda av till själva högtalarna och deras placering bestämmer om ljudet blir bra eller inte. Gå in på xtz.se för att ta reda på vad som funkar bäst för dig.
Scroll to top