Morrisseys kupp!

När det kommer till den stora popikonen Morrissey så blir man aldrig förvånad över vad han hittar på för knäppa saker att uttala sig om eller saker han gör. Senast ut är det en t-shirt som gått det brittiska kungahuset och världen att säga ”okej”.

2793254-microphoneJa, att vara  en artist har sina fördelar med att man är sin egen och har koll på sitt skapande och vad man känner för att göra. För, ska man bli en världsartist så gäller det att man har koll på allt runtomkring för att skapa sig en säkerhet och trygghet. Genom att bygga upp en bra grund med stabilitet kan man sedan bli mer frispråkig och komma i facket ”odödlighet”. I detta fack befinner sig artisten Morrissey och det kan kännas som att han kan säga vad som och det är inget so biter eller kan putta ner honom från sin tron.

Snubben med vass tunga

I en artikel i Aftonbladet går det nu att läsa att till Morrisseys turné han nu är på kan man handla t-shits där han är helt näck och är inklippt bredvid drottning Elizabeth. Hans kön täcks av en vinylskiva och han håller för hennes mun och säger i en pratbubbla: ”The more you ignore me, the closer I get”. Vilket är en fras på en av hans mest kända låtar. Det är inte första gången han hoppar på det brittiska kungahuset.

The very existence of the Queen and her now enormous family … is entirely against any notion of democracy, and is against freedom of speech. For a broad historical view of what the Queen is and how she ‘rules’, examine Gaddafi or Mubarak, and see if you can spot any difference.”(läs mer)

Scroll to top